Paper Pack
yükleniyor...
Keşfet
kaydır

Baskı Sonrası

Baskı Sonrası

Hazırlamakta olduğumuz ürünlerin grafik tasarımını, baskı öncesi hazırlık aşamalarını ve baskı sürecini tamamlandıktan sonra baskı sonrası işlemlere başlarız. Baskı sonrası yaptığımız işlemler, baskı sürecinde uyguladığımız tüm işlemler gibi titizlikle yürütülür, kontrol edilir ve denetlenir. Ürünlerimizi müşterilerimize sevk etmeden önce en kaliteli baskıları hazırladığımızdan emin olur, tasarımını ve baskısını tamamladığımız ürünleri müşterilerimize güvenle sevk ederiz.

 

Baskı sonrası işlem aşamaları, baskı sürecinin önemli bir parçasıdır. Bu işlem; baskısını sonlandırdığımız ürünün son görünümünü ve şeklini belirlemede yardımcı olur. Baskı sonrası işlem, yürütmekte olduğumuz projenin türüne ve yaptığımız işe bağlı olarak uygulanan birkaç alt süreçten oluşur.

 

Matbaacılık sektöründe sıklıkla kullanılan temel baskı sonrası işlem aşamalarından bazıları şunlardır:

 

Kesme Aşaması:

Hemen hemen tüm ürünler için kullandığımız en yaygın baskı sonrası işlemlerinden biri kesme işlemidir. Bu amaçla kullandığımız makineler giyotin kesici ya da kağıt kesici olarak bilinir. Bunlar, web tipi büyük alt tabakaları, farklı tabakaları veya sayfaları kesmek için kullanılan özel olarak tasarlanmış makinelerdir. Bu makinelerin boyutları ve özellikleri farklılık gösterir; çünkü tümü özel baskı ihtiyaçlarına yönelik geliştirilmiştir.

 

Laminasyon Aşaması:

Laminasyon işlemi ürünü su, yırtık, kir ve oluşabilecek genel hasarlardan korumaya yönelik olarak uygulanan bir işlemdir. Ürünü dış etkenlerden korumanın yanı sıra, ürüne istenilen sertlik ya da dayanıklılığı verme, parlak ya da mat yüzey oluşturma, baskıya istenilen özellikte doku ekleme, tasarıma göre yaldız, hologram ya da ayna efekti gibi özel efektler yerleştirme gibi aşamaları içerir.

 

Katlama Aşaması:

Katlama işlemi daha çok broşür, dergi ve ürün kutuları için uygulanır.

 

Montaj Aşaması:

Montaj işlemi toplama ve harmanlama aşamalarından oluşur.

 

Toplama;

tabakaları birbiri ardına yerleştirme yöntemidir. Bu yöntem sayfa kalınlıkları değişen kitapların montajı için uygulanır.

 

Harmanlama;

kağıt destesi yerine tek tek kağıt yapraklarını toplama ve kağıt yığınlarını birbirinin içine ekleyerek birleştirme sürecini içerir.

 

Ciltleme Aşaması:

Basılı ürünlere genellikle yapışkanlı ciltleme, yandan ciltleme ve tel dikiş ciltleme uygulanır.

 

Paper Pack Matbaacılık; baskı sonrası işlemlerde müşteri gereksinimlerine göre malzemeleri verimli bir şekilde oluşturmak için dijital baskı makineleri ve özel yazılım programları kullanmakta ve ürünlerin sevkiyatı yapılmadan önce, hazırlanan ürünün hatasız olduğundan emin olmaktadır. Baskılar, gerekli denetim ve kontrol sürecinden geçtikten sonra müşterilere en hızlı ve en güvenli şekilde sevk edilir.

VIEW
CLOSE